Selvfølgelig er det en rundkirke, Tommy Kaas!

Bornholms Tidende 10. oktober 2017

Selvfølgelig er det en rundkirke, Tommy Kaas!

Uanset hvor kunstnerrisk man kigger på den er kunstværket i menigmands øjne en karikeret gengivelse er én af de mest respekterede seværdigheder, vi har her på Bornholm.

 

Og ja – det klæder os at tage imod gaven fra Brdr. Larsens Legat med ydmyghed og respekt, men det klæder også de folkevalgte, at håndtere den massive modstand mod præcis dette kunstværk og den konsekvens værkets placering i rundkørslen afstedkommer – med samme respekt.

Intet ville i mine øjne have været mere ligetil end at lytte til kritikken – tage den til efterretning og bede de valgte kunstnere om et andet bud på kunst i det offentlige rum, – og gerne et bud der havde taget hensyn til, at træet i rundkørslen skulle blive stående. En sådan ’bunden’ opgave kunne de så, hvis det indskrænkede deres kunstneriske frihed, have takket nej-tak til at kreere.

Kritikken har stået på længe og har taget til i styrke, og alligevel vælger kommunalbestyrelsen ved seneste fællesmøde fortsat at stemme for etableringen incl. en vedvarende årlig ekstra udgift til pasning og pleje.

Det er i mine øjne en unødvendig og respektløs magtdemonstration som kun kan kaste véd på bålet om politikerlede. Lige præcis sagen om kunsten i rundkørslen som rigtigt mange ikke kan li’, var en kærkommen lejlighed til – for en gangs skyld (?) – at lytte til borgerne – og tage dem alvorligt. Som det sig hør og bør i et ægte demokrati.

 

Havde jeg siddet i kommunalbestyrelsessalen, havde jeg stemt NEJ til bevillingen af de ekstrapenge, der skal sikre en løbende vedligeholdelse af kunsten – og dermed NEJ TAK til opsætning af kunstværket. Kommer jeg i kommunalbestyrelsen ved det kommende valg, vil mine valg – fra sag til sag – tages udfra personlig indsigt og sund fornuft – OG respekt for høringssvar fra borgerne.

 

Lisbeth Riemann

Kandidat på Bornholmerlisten (Liste W)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *